Lego maakt Back To The Future-set

“Great Scott, this is Heavy!” Het is zover…. Met Lego kun je alles maken en nu ook je eigen Delorean tijdmachine. De blokjes producent presenteert samen met het Japanse bedrijf Cuusoo, The Back To The Future Time Machine set.

In een beperkte oplage is het nu al te koop op de San Diego’s Comic-con. De sets zijn voorzien van mini figuurtjes als Mart McFly, Dr. Emmet Brown en natuurlijk de Delorean. De Back To The Future sets waren ingediend door twee bouwers die fan zijn van de trilogie, Masahi Togami en Lego-figuurtjes ontwerper Sakuretsu. In december 2012 werd deze set in productie genomen door de Japanese firma Cuusoo.

Ambitieuze ontwerpers en liefhebbers van Lego hebben via Cuusoo een mogelijkheid om hun eigen ontwerpen en ideeën, werkelijkheid te zien worden. Mocht een ontwerp 10,000 volgers hebben dat kan het een officieel product worden en uiteindelijk in de winkels terecht komen. Lego zelf heeft al aangegeven dat de sets een uitdaging biedt voor jong en oud.

Volgens de eerste berichten zijn er drie versies van de Delorean tijdmachine.

20130720-105001.jpg

20130720-105028.jpg

Marty McFly: “Wait a minute, Doc. Ah … Are you telling me that you built a time machine … out of a DeLorean?”

Dr. Emmett Brown: “The way I see it, if you’re gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?”

Volgens de regels van Cuusoo krijgen, de ideeën van fans die geselecteerd zijn, krijgen ze 1% van de winst. Maar Togami en Sakuretsu hebben al aangegeven dat ze alle winst doneren aan de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research.

The Future-set zijn nu verkrijgbaar op de beurs in San Diego, zo ook in Europese Lego winkels. Vanaf 1 Augustus liggen ze bij ons in de winkel voor het prijskaartje van €34,99.

Welk grandioos Lego ontwerp zou jij in productie willen zien? Laat een bericht achter in de comments!