SDCC’s Marvel line up

Marvel Studios weet hoe ze ons Nerds en Geeks moet bespelen en vermaken. Tijdens de San Diego’s Comic-Con, SDCC, lieten de mensen van Marvel ons smachten naar de nieuwe creaties. Sinds Joss Whedon liet zien wat je met de Avengers-film kon bereiken, toont Marvel dat ze lef hebben. Elk jaar is er een Marvel film die uitkomt, te beginnen met Thor: The Dark World, gevolgd door Captain America: Wintersoldier, Guardians of the Galaxy en als laatste The Avengers 2.

Thor: The Dark World

Tijdens de presentatie verscheen de acteur Tom Hiddleston als zijn alter ego: Loki. Als een echte schurk betaamt zorgde hij er als eerste voor dat het publiek onder zijn controle had, natuurlijk was dat door middel van chantage. Door het uitschreeuwen van zijn naam bevestigen de bezoekers zijn macht en als bedankje zou Loki de Avengers tonen. De nieuwe minions van Loki werden getrakteerd op beelden van Thor: The Dark World.

De beelden lieten zien hoe Thor in gevecht is met een Rock Giant. Gevolgd door meer footage die wat meer van het verhaal lieten zien. Thor gaat een samenwerking aan met zijn tegenstander Loki, om een invasie onder leiding van Malekith, tegen te gaan. Als je de acteerprestatie van Tom als Loki waardeerde in de Avengers dan kom je in dit vervolg ook aan je trekken. Er schijnt in de trailer een grote spoiler te zitten waarin een belangrijke plot twist wordt getoond, dus je bent gewaarschuwd als je de trailer gaat bekijken.

20130721-115714.jpg

Thor: The Dark World komt uit in Amerika op 8 November 2013.

Captain America: The Winter Soldier

Volgens de producer Kevin Feige is de film bijna af, sterker nog, de film is ongeveer een week verwijdert van afronden. Het panel is voorzien van een indrukwekkende line-up van acteurs van de film: Cobie Smulders, Anthony Mackie als Sam Wilson (the Falcon), Sebastian Stan, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson en natuurlijk Captain America zelf, Chris Evans.

Dit tweede deel is gebaseerd op een comic reeks met dezelfde titel, waarin Cap zijn oude doodgewaande sidekick Bucky weer ontmoet, maar dan als tegenstander. Volgens Johansson is de film meer ‘gritty’ en is voorzien van vele gevechten. De rol die Johansson vervult is natuurlijk de Black Widow, een rol die ze ook vertolkte in Ironman 2 en the Avengers. De Black Widow zal een groot onderdeel zijn van het verhaal. Ook Nick Fury zit in deze film, die volgens Samuel Jackson, de Avengers ziet als werknemers en ondergeschikten. Met Cap heeft hij een betere band vanwege het feit dat ze beiden soldaten zijn.

Chris Evans’ voelde zich vertrouwd met het aantrekken van zijn kostuum. Evans gaf aan dat Captain America steeds meer worstelt met de huidige sociale omgangsvormen en moderne dreigingen dan de duidelijke kan en klare schurken uit de jaren ’40.

Ook hier werd een paar clips getoond. Captain America laat zijn vechtkunsten zien in een glazen lift waar hij wordt aangevallen door een paar criminelen. Robert Redford was te zien als president van Amerika en een het neerstorten van een enorme Helicarrier in de oceaan werd getoond.

20130721-115814.jpg

Captain America: The Winter Soldier zal rond 4 April 2014 in de bioscopen verschijnen.

Guardians of the Galaxy

Het hield maar niet op tijdens de presentatie van Marvel. De film Guardians of the Galaxy is nog geen twee weken in productie of de hele cast was overgevlogen vanuit London en namen een stukje film met ze mee. De cast bestaat uit Michael Rooker, Karen Gillen, Djimon Hounsou, Lee Pace, Benicio Del Toro, David Bautista, Zoe Saldana en Chris Pratt. Regisseur James Gunn stelde de cast voor aan het publiek.

Daarin gaf Chris Patt aan hoe hij is afgevallen voor de rol van Star-Lord, het had iets te maken met een lintworm….. Bautista is nog steeds verbaast dat hij een rol wist te bemachtigen. De regisseur voegde toe dat zijn auditie de doorslag gaf ondanks zijn onervarenheid in de filmwereld.

Benicio Del Toro’s rol was nog niet aan de beurt, maar gaf wel aan dat de script indrukwekkend was en hij niet kon wachten om te beginnen.

Karen Gillen moest haar hoofd kaal scheren om de rol van Nebula goed te vertolken. Dit liet ze ook aan het publiek zien door de pruik in de mensen massa te gooien. Wat waarschijnlijk niet goed doordacht was van Karen, want het publiek kennende is er niets meer over van het haarstukje.

Ondanks er maar twee weken gefilmd is lieten ze bij Marvel toch wat beelden zien. De CGI characters, Rocket Racoon en Groot, werden getoond. In de clip stelde John C. Riley elk character van de Guardians voor. Het is wel duidelijk dat dit een grappiger film wordt dan al die andere Marvel films.

20130721-115909.jpg

Guardians of the Galaxy staat nog steeds op eind 2014 gepland.

Just one more thing…..

Aan het eind van Marvel’s panel verscheen de regisseur Joss Whedon. De lichten waren al aangegaan en de meeste bezoekers waren al opgestaan om de zaal te verlaten. Als een Steve Jobs wannabe wilde hij tot nog iets kwijt. De lichten dimden en de schermen lieten een teaser zien van The Avengers 2.

De teaser liet ons een in stukken gesneden Ironman pak zien en hetzelfde pak was getransformeerd aan het eind. Ook de klassieke versie van het hoofd van Ultron was zichtbaar. En toen verscheen de titel van het vervolg: Avengers: Age of Ultron.

Age of Ultron is een comic serie die net zijn einde heeft bereikt. Brian Michael Bendis schreef het verhaal op waar Ultron de Aarde heeft verovert en dat Wolverine en Susan Storm van de Fantastic Four terug in de tijd gaan om de ontwerper van Ultron te stoppen. Natuurlijk is de ontwerper Hank Pym van de Avengers. Helaas zijn Wolverine en Susan Storm onderdeel van andere filmstudio’s en zal deze versie niet mogelijk zijn. Dat is ook de rede waarom Spider-man nooit in een Avengers film zal verschijnen. Waarschijnlijk lenen ze heel veel van een andere serie: Bendis’ Mighty Avengers. In dit verhaal maakt Ultron gebruik van Tony Stark’s Ironman pak om een nieuw lichaam te creëren.

20130721-120003.jpg

Zoals we het nu zien lijkt het erop dat de vervolgen van Thor en Captain America beter gaan worden dan het origineel, Guardians of Galaxy is een humorvolle kijk op het Marvel universum en bij The Avengers gaat alles lekker los…..

Op welke film zit jij het meest op te wachten?

***update***
Het volledige Marvel panel staat op YouTube dus je kan alsnog genieten van de acteurs, nieuwtjes en teasers.