[Nieuws] 12 Monkeys als tv-serie

Het ziet er echt naar uit dat de cult film van Terry Gilliam ’12 Monkeys’ vervolgt gaat worden maar dan op het kleine scherm. Het tv kanaal SyFy heeft nu redelijk veel succes met de B-film Sharknado en willen van dat succes gebruik maken om snel een nieuwe serie op te zetten maar dan met een beetje meer klasse.

Volgens de site ‘The Hollywood Reporter’, zijn de originele producers van ’12 Monkeys’ al toegevoegd aan het project.  Zelf hadden de serie al aangeboden aan SyFy en zo te zien vonden ze het een ook een goed idee. De ’12 monkeys tv serie’ zal dezelfde opzet krijgen als Battlestar Galactica reboot had, namelijk beginnen met een 90 minuut durende pilot en afhankelijk hoe het bij nieuwere kijkers bevalt zal er een vervolg komen.

De film ’12 Monkeys’ gaat over een man die terug in de tijd gaat, gespeeld door Bruce Willis, om te achterhalen wat de oorzaak is van de virus die in zijn tijd de mensheid bijna heeft vernietigd. In plaats van de oorzaakk te vinden belandt hij in een gekkenhuis met Brad Pitt.

Wat Terry Gilliam van de tv serie idee vindt is nog onbekend. We weten wel wat hij van vervolgen van films vindt:

“You’ve got to repeat all the things you saw in the previous film. It’s nice to be able to go back and see the same film again and again and again and again. Fast & Furious 6! There’s a repetitiveness that I think is about how people are so confused about the world, it’s changing so fast, so go back and keep re-experiencing something you liked once. Like a McDonald’s hamburger.”

Hoe dan ook lijkt het ons een fantastisch idee en we zijn dan ook erg benieuwd hoe de opzet van de pilot zal zijn.12monkeys