[Nieuws] Is Scarface echt toe aan een remake?

Is de inspiratie echt op in Hollywood? De Spiderman trilogie is nog net afgesloten of er komt al een remake aan. Disney is door haar sprookjes heen en gaan nu haar populairste franchises voorzien van vervolgen. En nu is Universal bezig met verschillende scripts voor een remake van de klassieker Scarface.

Ja, het is echt waar, Scarface staat op het lijstje om opnieuw te verfilmd te worden en Harry Potter regisseur David Yates zit in de laatste onderhandelingen met Universal Pictures.
De versie met Al Pacino uit 1983 is niet de eerste maar dat was de in 1932 uitgekomen Scarface, die was gesitueerd in de drooglegging periode van Amerikaanse geschiedenis. Maar de bekendste van de twee is natuurlijk de 1983 versie die gefocust was op de cocaïne smokkel in Miami.

Het zou niet gaan om een echte remake of een vervolg maar een reboot van een opkomende crimineel. Het zal weer gaan om een ambitieuze kruimel dief die de Amerikaanse droom van welvaart wil waar maken en gaat ten koste van anderen. De vorige versies namen criminele thema’s van die tijdsperiode en dat zal ook met de zo gaan met de aankomende Scarface, wat het ook zal zijn deze periode.

Yates is een ontzettende getalenteerde regisseur en het zal ook voor hem een moeilijk project worden. Hij zal altijd met een achterstand gaan beginnen en iedereen zal de vergelijking maken met de Al Pacino’s versie. Toch zal het een interessant project zijn en hoe zou de reboot versie eruit gaat zien. Wat misschien wel een belangrijke vraag is, welke drug zal er gesmokkeld worden of wordt de nieuwe Scarface de crimineel van deze tijd, een bankier?