[Nieuws] Andy Warhol

Vandaag, 6 augustus, is de dag waarop pop art legende Andy Warhol is geboren. Hij zou 85 jaar zijn geworden vandaag. Om dit te herdenken heeft de Andy Warhol Museum een live video feed opgezet van Andy’s graf. Iedereen rond de wereld kan de beelden nu 24 uur, zeven dagen per week, streamen.

Warhol’s graf ligt in zijn geboortestad Pittsburgh, Pennsylvania. Ook zijn graf is een populaire pelgrimage voor zijn fans. Zijn grafzerk is dan ook bezaait met Campbell soepblikken en Coco-Cola flesjes. Iets zegt ons dat Andy dat ook niet echt in gedachte had, rusten tussen soepblikken.

Het project is in samenwerking met de webcam netwerk Earthcam en is heet ‘Figment’. Het is vernoemd naar een beroemde quote van Andy: “I always thought I’d like my own tombstone to be blank. No epitaph and no name. Well, actually, I’d like it to say ‘figment.”

Volgens de museum directeur zou Andy dit project geweldig gevonden hebben. Ze menen dat dit Warhol het fantastisch vindt om te weten dat hij nog steeds ingeplugd is 25 jaar na zijn dood.

Toch zijn wij van mening dat dit project één van zijn minste creaties is, geef ons maar een Beatrix of een soepblik om naar te kijken.

Wil je toch zijn graf ‘bezoeken’ dan kan je hierop klikken.

20130806-114932.jpg

20130806-114943.jpg