Romantische-science fiction-videogame-short Controller

Dit Japanse filmpje is eigenlijk een romantische science fiction computer game-film. Een meisje is gevangen genomen door de GCA. Ze is niet voor niets gevangen gezet want zij beheerst alles om haar heen en dat is waar deze organisatie naar zoekt, macht om het te beheersen.

Om zichzelf te bevrijden neemt ze controle over haar vriendje en ze bestuurd hem de hele weg. Ze neemt niet alleen controle maar geeft hem ook diverse superkrachten die je vaak in video games ziet. Saman Kesh is degen die deze short film geschreven en geregisseerd heeft.

Kesh laat zijn karakters niet zachtzinnig met elkaar omgaan, wat begon als een gevecht om het meisjes te redden eindigt in een bloedbad. Het ziet er allemaal gelikt uit en heeft een duidelijke spookachtige sfeer gemend met een snufje droefenis.

Onze vermoeden is dat dit wel een volwaardige Japanse film gaat worden…