R2-D2 kwam voor in Raiders of the lost Ark!

Velen, zoals wij, hebben de filmklassieker Raiders of the lost Ark, honderden keren gezien. Maar hebben jullie toevallig ook de twee characters uit Star Wars op de achtergrond gezien? Waarschijnlijk is het je niet opgevallen maar twee karakters uit George Lucas zijn andere franchise zijn vertegenwoordigd in de Indy film. Grote kans dat je het niet wist maar Raiders bevat twee droids, C3PO en R2-D2.

Helaas komen ze niet letterlijk in beeld terwijl Indiana druk bezig is met een zwaardvechter, alhoewel dat best wel awesome zou zijn. Als Indiana Jones een Egyptische tempel aan het leeg roven is moet je even letten op de hiëroglyfen. Of je kiest de makkelijke oplossing en bekijkt de foto’s hieronder:

20130806-234502.jpg

En nog een grotere opdruk die ons niet is opgevallen:

20130806-234607.jpg

Lucas was toen erg enthousiast over zijn robot creaties, wat niet verwonderlijk is omdat het totaal iets nieuws was en daarom heeft hij ze in zijn andere grote project gestopt. We mogen wel blij zijn dat Disney de Star Wars franchise heeft gekocht ander zou Lucas doorgedraaid zijn met digitale upgrades. Het zou niet raar zijn als hij van plan was om een Indy-Star Wars crossover te maken, we kunnen niets meer uitsluiten na het debacle van Kingdom of the Crystal Skull.

En in het vervolg op Raiders, the Temple of Doom, is er een café genaamd: ‘Club Obi-Wan’

20130806-235803.jpg

20130806-235828.jpg