Eerste interraciale kus op tv was voor Spock bedoelt…

20130807-002651.jpgHet is nu moeilijk voor te stellen maar jaren geleden waren er vele taboes die tegenwoordig geaccepteerd zijn. Bijvoorbeeld in 1968 was het ondenkbaar dat een zwarte vrouw een blanke man kust, of was het nu andersom? Hoe dan ook, een interraciale relatie was not-done in die periode. Daarom is het zo uniek dat Star Trek de serie moest zijn om deze taboe te doorbreken. Want in deze, toen nog, kleine tv-serie kuste een blanke man, de knappe en stoere Captain Kirk, een donkere vrouw, Lt. Uhura. De grondvesten van tv-land schokten alle kanten op. Dit was nog nooit getoond in het openbaar laat staan op televisie.

Maar wat blijkt nu, het was juist niet de bedoeling dat de vrouwenversierder Kirk, een speeksel monster van Lt. Uhura ging afnemen. De eer was oorspronkelijk bedoelt voor onze favoriete punt-oor Spock.

In een interview herinnerde actrice Nichelle Nichols, die Lt. Uhura speelde, het verhaal van de zoen nog goed. Ze verklapte dat ze een tijd heeft geoefend met Leonard Nimoy. Tijdens zo een oefening zoenen viel Shatner binnen en zag ze samen kussen.

Bill Shatner had natuurlijk een reputatie hoog te houden als womanizer en zei:” Woah, Woah, Woah, wat is hier aan de hand? Als iemand Lt. Uhura mag zoenen dan ben ik dat wel.”

En zo geschiedde, Kirk en Uhura zijn de eersten die een interraciale zoen op tv brachten. Volgens mevrouw Nichols wilde Shatner ook meerdere keren oefenen. Diverse takes waren nodig om de scène goed neer te zetten, althans dat vond Shatner. Iedereen van de crew en Nichols waren al eerder tevreden.

Toch als Spock en Uhura samen kusten dan was het niet alleen de eerste interraciale kus op tv maar ook nog eens een zoen tussen twee verschillende wezens, Vulcan en mens.

20130807-003117.jpg