Ubisoft game Watchdogs wordt verfilmd…

20130821-182045.jpg

Op de Gamescom in Duitsland kondigde Sony niet alleen de release datum van de nieuwe PlayStation 4 maar ook dat ze werken aan een filmproject.
Op zich is dat niet zo een rare aankondiging van Sony, ze hebben wel meerdere films in hun collectie. Het unieke van de aankondiging is dat de film gebaseerd is op een game die nog uit moet komen. Samen met New Regency gaat Sony een samenwerking aan met game gigant Ubisoft om een Watchdogs film te produceren.

Watchdogs is één van de games waar iedere gamer op zit te wachten. Het verhaal draait om een hacker die gebruik maakt van een telefoon en daarmee technische apparaten te hacken en zo naar zijn hand te zetten. De hoofdpersoon Aiden Pearce kan zo onzichtbaar door de stad begeven, andere mensen bespieden door het hacken van camera’s, geldautomaten leegroven en informatie downloaden. Aiden verandert langzaam in een echte vigilante en anderen helpt die hulp nodig hebben.
De gameplay beelden zijn indrukwekkend en laat ons ook zien wat de mogelijkheden zijn in de wereld van Watchdogs.

Ubisoft heeft al meerdere licenties op de nominatie staan om verfilmd te worden, zoals Assassin’s Creed, Splinter Cell en Ghost Recon. Alleen lijkt het erop dat Watchdogs degene is die daadwerkelijk verfilmd gaat worden.

Watch Dogs zal vier dagen na het uitkomen van de Playstation 4 gepresenteerd worden, op 19 November. Helaas is het nog niet bekend wanneer Xbox zijn versie presenteert.

Wij lopen al een tijdje warm voor de Watchdogs game, maar een verfilming van games zijn vaak niet zo best. Ons vermoeden is ook dat de game al een interactieve film is…