Kinky Bijen die sex hebben in de lucht!

20130912-111058.jpg

Heb je wel eens een vlieg willen volgen met je ogen? Dat is een paar seconden mogelijk maar daarna geef je het snel op. Laat staan dat je een Bij gaat volgen met een camera? Toch is het gelukt, sterker nog, de filmers hebben uniek materiaal geschoten. Tijdens het vliegen wordt de bijenkoningin besprongen en bevrucht door een werkbij.
De documentaire makers zijn dagen bezig geweest om een parende koningin te vinden ondanks de diverse toepassing met feromonen om bijen te lokken. In 10 dagen filmen waren ze maar anderhalf keer getuige van dit paringsritueel.
Het is nu algemeen bekend dat de bijen langzaam uitsterven en dat is mooi klote als je bedenkt dat ze verantwoordelijk zijn voor het bevruchten van 80% van alle planten. En het is vooral balen als de eerste buitenaardse wezens die ons komen bezoeken, grote bij-mensen blijken te zijn. Waarschijnlijk worden we dan zeker gestoken!

Fun fact: Mannelijke bijen sterven gelijk na zijn eerste orgasme. Zijn ballen exploderen en dat is de rede waardoor ze sterven na de seks……. We weten zeker dat alle mannen eventjes stil zijn na het lezen van dit feitje…