Grootste Star Wars verzameling ooit…

20130917-104404.jpg

Wie is de grootste Star Wars fan van de wereld? Dat is moeilijk te zeggen, wat we wel kunnen zeggen is dat ene Steve Sansweet wel erg veel houdt van Star Wars. Want deze Steve heeft zoveel poppetjes, shirts en robots dat de mensen van Guinness Records hem de eer gaven van grootste Star Wars collectie van de wereld. De collectie bestaat uit meer dan 300.000 verschillende items.

Zijn omgebouwde kippenboederij is ongeveer 2800 vierkante meter groot en is nu omgedoopt tot Rancho Obi-Wan. Als je ooit op zoek bent geweest naar dat ene Darth Vader poppetje die zijn helm kan afdoen dan is de kans groot dat je die hier kunt vinden. Er zijn zelfs een cantina, meerdere Darth Vader helmen en levensgrote standbeelden, sommige zijn zelfs van Lego.
Alles kun je vinden in Ranco Obi-Wan: promotie materiaal, bustes en zelfs Han in carbonite…

Sansweet verzameld al sinds de eerste film, A new Hope, uitkwam. Hij is begonnen met promo boekjes die door de Wallstreet Journal in de prullenbak werden gegooid. Hij heeft zelfs gewerkt voor LucasArts als manager van de speciale marketing afdeling.

Mocht je in de buurt zijn van Petaluma Californië dan is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard. Sterker nog Sansweet verzorgt zelf de rondleidingen!