Zelf helende robot huid…Terminator stijl!

20130920-000535.jpg

We hebben een video voor jullie in petto waar in te zien is dat een geheime afdeling van de Amerikaanse regering, robots aan het ontwikkelen zijn die de wereld gaan overnemen. Dit is niet waar maar wel een lekker begin waarmee je de aandacht trekt. Nee, het is niets meer dan Spaanse wetenschappers die een zelf-helende polymeer demonstreren. Deze polymeer heeft de mogelijkheid om zichzelf weer te helen nadat het door midden gesneden is. Dus twee stukken polymeren worden weer één.

De wetenschappers hebben dit materiaal “Terminator” polymeer gedoopt, als eerbetoon naar de T-1000 robot uit de Terminator 2. Het werkt eigenlijk op de manier zoals klittenband werkt maar dan op molecuul niveau en heeft een helings effectiviteit van 97%. Na twee uur is het helingsproces voltooid en is het bijna onmogelijk om de twee helften weer van elkaar te scheiden.

Het is onvoorstelbaar dat wetenschappers wel een materiaal kunnen ontwikkelen dat zichzelf repareert maar niet handig genoeg zijn om een filmpje op internet te gooien die een hogere resolutie heeft dan 240p?