Studio Ghibli’s nieuwe project is wonderschoon…

20131024-103746.jpg

Studio Ghibli’s nieuwste film van regisseur Hayao Miyazaki, ‘The Tale of Princess Kaguya’, is het eerste project van Ghibli’s medeoprichter Isao Takahata na 14 jaar. Zijn films worden meestal overschaduwd door Miyazaki’s werk, maar aan de trailer te zien zal dit niet het geval zijn voor Kaguya.

De trailer van Princess Kaguya brengt de hand getekende en daarmee het klassieke animatie gevoel weer naar boven. Dit geldt niet alleen voor de karakters maar ook voor de omgevingen. Het verhaal is gebaseerd op een Japans sprookje, The Tale of the Bamboo Cutter, waar de Princess Kaguya als baby in een verlichte Bamboo stronk wordt gevonden. Meerdere anime tekenaars hebben dit onderwerp gekozen maar we weten zeker dat geen één er zo mooi uit ziet als die van Ghibli.