Isaac Asimov was woedend op de Ghostbusters!

20131105-165912.jpg

Vandaag de dag wordt Ghostbustes als een klassieker in de sci-fi komedie genre gezien. Door de diverse geesten en one-liners is de film geliefd bij vele filmliefhebbers, wij vinden dat het een Oscar had moeten winnen. Maar tijdens het filmen heeft het toch de woede van ’s werelds grootste sci-fi schrijver op de hals gehaald, zo erg zelfs dat hij de filmset op kwam en de schreeuwde naar de cast.

Het meeste van Ghostbusters werd gefilmd in Los Angeles, maar een groot gedeelte werd ook op lokatie geschoten. Zo ook het einde van de film dat zich afspeelt op het dak van een New Yorks appartementen complex werd gefilmd op Manhattan’s Upper West Side. Om een bepaald shot te krijgen was het nodig om een straat af te zetten voor het verkeer. Na het afronden van het filmen bleek dat bijna heel Manhattan’s verkeer stil stond. Helaas voor de cast bleek onder de duizenden New Yorkers die vast stonden ook Isaac Asimov.

Asimov was zo kwaad over zijn vertraging dat hij de filmset opstormde nadat hij er achter kwam wat de oorzaak van de file was. De eerste die hij tegen kwam was hoofdrolspeler Dan Aykroyd en hij was dan ook degene die de volle laag kreeg van Asimovs woede. Voor de meeste mensen zou dit een leuk verhaal zijn om te vertellen op feestjes en partijen, maar Aykroyd was een groot bewonderaar van Asimov. Volgens zijn vriend en mede hoofdrolspeler Harold Ramis zorgde de ontmoeting tussen Aykroyd en Asimov ervoor dat Dan Aykroyd een tijd lang van slag was…

Helaas kunnen we er nooit meer achter komen of Asimov de film uiteindelijk heeft gezien en wat hij er van heeft gevonden…