Lasergun van Han Solo is te koop…

20131203-143339.jpg

Han Solo’s meest gewaardeerde wapen, beroemd geworden door het neerschieten van bounty hunter Greedo in de eerste Star Wars, is te koop. Aan het eind van deze maand, 21 december, zal dit één van meerdere film props zijn die geveild gaan worden. Naar verwachtingen zal deze blaster tussen de $200.000,- en de $300.000,- gaan opbrengen.
Naast deze lasergun zijn er ook nog andere Harrison Ford gerelateerde props te koop, zoals een rubbere stunt versie van Deckers pistool die gebruikt werd in blade Runner als een geweer dat gedragen werd door Indiana Jones in the Kingdom of the Crystal Skull. De laatste twee artikelen gaan dan ook niet zo veel opbrengen, maar zijn alsnog goed voor $8,000.

De Resin DL-44 blaster is gemodelleerd naar een echte pistool, Mauser C96. Dit wapen werd gebruikt in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Het is een replica van het originele wapen die was gemaakt voor A New Hope. Helaas is deze vernietigd tijdens het filmen.

Voor ons Geeks is dit een uitgelezen kans om een Star Wars memorabilia te bemachtigen. Als we allemaal wat geld bij elkaar verzamelen…het is maar een idee.

Heb je geld over? Klik dan hier!

20131203-144940.jpg