Hoe ziet onze toekomst eruit na de 3D printer revolutie?

20131203-154458.jpg

We kennen allemaal de ‘replicator’ uit Star Trek: the Next Generation, waar de bemanning van de Enterprise hun eten konden bestellen. The Replicator kon daadwerkelijk Earl Grey tea produceren, inclusief kopje als water met een smaakje.
Nu klinkt het erg science fiction maar we zitten er dichter op dan we misschien in eerste instantie denken. 3D printen komt nu vaak in het nieuws zodra er een pistool is geprint, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals jullie onderhand wel weten is er eetbaar stuk vlees uit het laboratorium gekomen waar geen dier voor is gestorven. Nu zouden we eventueel ook voedsel kunnen printen. Lichaamsdelen, organen en vele andere toepassingen worden nu al bedacht. Straks is het mogelijk om je eigen nieuwe Nike’s te printen door middel van een bestand te downloaden en dat naar je printer te sturen…

Onze kleinkinderen zullen wel gaan lachen om onze donorkaarten…