Man na drie dagen bevrijd van zijn onderwater gevangenschap…

20131203-231444.jpg

We hebben unieke beelden van Harrison Okene die na drie dagen bevrijd wordt. Deze Nigeriaanse kok werkte op de Jascon 4 sleepboot die zonk tijdens een sleepoperatie van een tanker. Harrison overleefde dit drie dagen lang alleen zittend in het donker. Op ruim 30 meter diepte bevond er een kleine luchtbel waar de kok zich kon redden in het koude water. Spijtig genoeg is hij de enige overlevende van de twaalf koppige bemanning.

Als je de bevrijding wilt zien kan je gelijk skippen naar de 5:00. De duiker klinkt als een eekhoorn maar dat wordt veroorzaakt door dat het zuurstof gemengd is met helium, dat ademt makkelijk op grote diepten. Volgens ons zit er een Nederlands tintje aan dit verhaal want de duikers hebben overduidelijk Nederlandse namen…