Blues Brothers’ autoachtervolging in LEGO…

20131203-145852.jpg

In onze top tien van beste films aller tijden zijn er twee die geschreven en bedacht zijn door Dan Aykroyd. Niet veel films zijn goed van hem maar Blues Brothers en Ghostbusters zijn toch wel klassiekers, en wij staan daarin niet alleen.
De film Blues Brothers is een zwarte komedie over twee broers, Elwood en Jake Blues, die geld willen ophalen voor een noodlijdend weeshuis. De gebroeders Blues zijn niet de meest sociale mensen op aarde en hebben al snel de politie, een country band en Nazi’s achter hun aan. Diverse epische achtervolgingen zitten dan ook in het verschiet ondanks dat ze een missie hebben van God.

Een van die epische achtervolgingen vindt plaats in een overgroot winkelcentrum en dit is nu juist de setting die vraagt om een LEGO vertolking. Want wat moet je anders doen met je tijd, een Geek site runnen? De YouTube gebruiker Bricktease vind dat de tijd rijp is voor een Blues Brothers hervertelling en zie hier het resultaat: