R2-D2 wordt politie agent…

20131205-153851.jpg

Natuurlijk is het niet R2-D2 die de overgrote winkelcentra gaat beveiligen maar een kopie. De K5 Autonomous Data Machine, een mobiele robot die als taak heeft toezicht te houden in winkelcentra, scholen en grote bedrijven foyers. Nadat de verschrikkelijke moordpartij plaats vond op de middelbare school Sandy Hook, startte William Santana Li zijn bedrijf, Knightscope, op.

De K5 is onder andere voorzien van een GPS, 3D Mapping software, een 360 HD camera, een audio recorder en biologische, chemische en straling meters. Het apparaat is nog in een ontwikkelingsfase, op dit moment kan K5 beperkt zelfstandig opereren, bijvoorbeeld is het nu alleen mogelijk om een vaste route te volgen. Uiteindelijk zal het draadloos verbonden zijn met een centrale data server waardoor het voor K5 het mogelijk maakt om gezichten te herkennen, nummerplaten en andere verdachte verschijningen.

Sceptici noemen deze ijzeren waakhond, de evil-twin of R2-D2. Waarom hebben we nu niets geleerd van de films uit de jaren tachtig, dit kan alleen maar fout gaan…