Nieuw Jaars Voornemen: Maak je eigen Lightsaber…

20140102-223836.jpg

Voor velen is het een droom om eigen props te bouwen en een kostuum samen te stellen om mee te doen met Cosplay evenementen. Mocht je op internet gaan zoeken dan kun je door de bomen het bos niet meer zien, zoveel informatie is er te vinden dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Natuurlijk zou je zonder moeite een officiële Lightsaber kunnen kopen maar niet iedereen heeft het geld om $100,- uit te geven.
Er zijn meerdere methodes te vinden waarin staat beschreven hoe je aan de slag kunt gaan, maar vaak maken deze beschrijvingen te veel gebruik van vakjargon waardoor het voor leken onbegrijpbaar wordt.
Het bedrijf Newark, die diverse technologische componenten produceert, heeft een overzichtelijk stappenplan gemaakt om een Lightsaber te maken. Deze bouwtekening hebben ze aan de site Agents of Geek aangeboden. Wij van Geek Magazine spelen even leentje buur en zijn nu serieus aan het twijfelen om een echt Jedi (of Sith) te gaan bouwen.
Maar, ja, als Jedi moet je naast de Lighsaber ook voorzien zijn van kracht en atletisch vermogen om dit wapen te hanteren…atletisch vermogen…hmmmm

20140102-223924.jpg