Een mysterie op Mars…stenen komen ineens te voorschijn…

20140121-092126.jpg

Al ruim 10 jaar rijdt het robotje Oppertunity rond op Mars. Meerdere nuttige onderzoeken zijn gedaan, mooie beelden zijn getoond en tekeningen van een penis zijn gemaakt. Maar nu is er wel iets heel raars aan de hand op Mars, tijdens Oppertunity’s ochtend wandeling doemde plotseling een steen op de weg die er eerder niet was. Er zijn meerdere stenen gevonden op Mars maar niet eentje die op het ene moment niet in beeld is en een moment later plotseling wel.
Deze ontdekking werd gedaan op de dag van het 10 jarig jubileum van Oppertunity. Volgens de NASA wetenschappers staan ze met hun mond vol tanden en hebben ze een onderzoek ingelast hoe deze steen in eens tevoorschijn kwam. Het Rover team heeft gelijk de steen een epische naam gegeven: “Pinnacle Island”.
Ze zijn nu ontzettend nieuwsgierig hoe de steen reageert op zijn omgeving, nu het op de andere kant ligt dan waar het al die biljoenen jaren op heeft gelegen. Typisch iets voor NASA medewerkers, kijken hoe een steen reageert maar niet even kijken of er vinger afdrukken opzitten van marsmannetjes…

De Pinnacle Island heeft wel prijsgegeven dat het tweemaal zoveel magnesium, magnese en sulfur bevat dan wat ze ooit op Mars hebben gevonden. Sommige wetenschappers concluderen nu al dat het leven in het universum is ontstaan door materiaal van Mars. Dus…met andere woorden: zijn wij de Mars mannetjes waar naar we al die jaren op zoek waren?

Het verbaast ons dat de reguliere nieuwszenders dit niet hebben opgepikt. Ook al willen de NASA medewerkers nooit het woord Alien gebruiken en dus andere theorieën verzinnen om de plotselinge verschijning van de steen te verklaren. Natuurlijk is dit het bewijs van buitenaards leven, wie gooien anders stenen met unieke bestanddelen voor leven naar onze 10-jarige Rover…

20140121-095241.jpg

20140121-095247.jpg