Vader en zoon gaan samen de strijd aan in Batman & Son…

20140121-083631.jpg

Dit jaar is het jaar dat Batman zijn 75ste verjaardag viert. En om dat te vieren presenteert de uitgever DC ons met een nieuwe animatie film. Wat deze film nu bijzonder maakt in vergelijking met andere animatie films over de Vleermuisman, is dat het de eerste keer is dat Damian Wayne, de zoon van Bruce Wayne en Talia Al Ghul, een rol speelt. Jarenlang wist Batman niets van het bestaan af van Damian, hij is opgegroeid en opgevoed door de terroristische groep The League of Assassin’s dat weer geleidt wordt door de vader van Talia, Ra’s Al Ghul.
Het verhaal is gebaseerd op de iconische comic serie uit 2006, geschreven door Grant Morrison. Voor diegene die niet bekend zijn met de verhaallijn willen we alvast verklappen dat Damian uiteindelijk de nieuwe Robin wordt, hij is dan meteen de meest gewelddadige van alle Robins die hem voor zijn gegaan. Hij voegt wat bad-ass toe aan de Boy Wonder.

Met Pasen zal de animatie zijn premiere hebben op de WonderCon in Anaheim.