De geschiedenis van het Bat-kostuum en Logo

De favoriete kleur van Bruce Wayne is toch wel zwart…of heel donker, donker grijs…Zo zien zijn kostuums er ook uit, zwart, grijs, blauw voorzien van een klein geel logootje. Maar dat is niet altijd zo geweest, zo hebben we diverse Batmannen gehad uit verschillende tijdlijnen en natuurlijk heeft niet elke missie hetzelfde pak nodig. Mocht je ooit Mr. Freeze bevechten dan doe je dat natuurlijk niet in je zwembroek, nee, dan heb je een sneeuw-Bat-pak aan (Bat-pak?).

Ondanks al die verschillende kostuums moet je natuurlijk wel duidelijk laten zien dat je Batman zelf bent en hoe kan je het best jezelf bekend maken? Door een duidelijk en herkenbaar teken als een Bat-logo. Laten we eerlijk zijn, als we een vleermuis zien vliegen denken we gelijk aan Bruce Wayne uit Gotham City, niet waar? Maar ook het logo heeft verschillende fases en gedaantes gehad…

Hieronder is duidelijk te zien welke trend Batman gevolgd heeft, soms kan je zelfs een tijdsbeeld in herkennen…

20140329-224739.jpg

20140329-224745.jpg