Bloed, zweet en tranen voor een goed Cosplay kostuum…

Cosplay

 

Cosplay wordt steeds populairder en de kostuums worden professioneler en mooier dan ooit te voren. Wij zelf zijn nu ook beginnend Cosplayer en waar we nu al tegenaan lopen zijn de hoge kosten. Daarentegen naaien we niets aan elkaar en kopen zoveel mogelijk. Maar de diehard Cosplayers zijn wel degene die de kostuums zelf in elkaar flansen en dat kost meer dan geld…namelijk bloed, zweet en vooral tranen als wij de gesprekken mogen geloven.

Want naast de mooie Cosplay filmpjes van bijvoorbeeld Sneaky Zebra zijn er ook de daadwerkelijk interviews met de cosplayers. En wat blijkt: op de avond voor de Con wordt er weinig geslapen maar wel veel genaaid…(leuke woordspeling, maar jullie begrijpen wel wat we bedoelen) en vele frustratie tranen die er vloeien, maar dat allemaal is het waard want na een lange dag paraderen in ongemakkelijk zittende kleding is er natuurlijk de na-borrel in de plaatselijk kroeg. Dat maakt het werk het helemaal waard…