Nog vier dagen en Star Wars feestdag is in aantocht…

BmgbDGjIIAASVvB

4 mei wordt door de Star Wars fans beschouwd als een feestdag en vieren hun geliefde franchise op deze dag. De datum is niet zomaar gekozen, in het Engels klinkt ‘May the fourth’ bijna hetzelfde als ‘May the force…’

De eerst officieel georganiseerde viering van Star Wars Day vond plaats in Toronto, Ontario ,Canada op de Toronto Underground Cinema. De door Sean Ward en Alice Quinn geproduceerde festiviteiten omvatte een Original Trilogy Trivia Game Show; een kostuum wedstrijd met bekende Star Wars acteurs als jury; het beste tribute film van het web op het grote scherm.

Wij van Geek Magazine proberen deze dag te mixen met een serieuze ondertoon in verband onze herdenkingsdag voor de gevallenen in de Tweede Wereld Oorlog. Reken maar dat deze komende dagen voorzien zijn van vele Star Wars nieuwtjes…

Hieronder alvast een leuk voorproefje met een fanmade Cantina scene…