Alternatief vervolg van Star Wars: A new Hope…mocht de film geen succes worden…

www.indiewire_1

 

Geen Grap. Lucas huurde Alan Dean Foster in om een ​​script te schrijven dat kon worden gefilmd met een klein budget als Star Wars geen succes bleek te zijn.

Het vervolg zou ‘Splinter of the Mind’s Eye’ geheten hebben. Het plan was dat ‘Splinter of the Mind’s Eye’ de basis was voor een low-budget vervolg. Het verhaal is in wezen beperkt tot één locatie en volgt Luke en Leia nadat ze crashen op een moerassige planeet. Uiteindelijk moeten ze hun mannetje staan ​​tegen Darth Vader op een geheime mijnkolonie van de Empire. Han Solo zou niet voorkomen in de film en zou slechts twee keer genoemd worden en dat zou alles zijn…

Gelukkig voor ons is het originele Star Wars een succes gebleken…daardoor verviel deze goodkope film en kwam Empire Strikes Back. Ondanks dat is ‘Splinter of the Mind’s Eye’ toch uitgebracht als novelle in de jaren ’70. Je kan nog steeds een kopie bemachtigen als je goed zoekt. De mensen ScreenCrush van hebben een fascinerende stukje voor ons beschreven over dit geheime projekt. Zeker even de moeite van het lezen waard…

Splinter