[Animaandag] Banksy nomineert zichzelf en wint zijn eigen prijs…oh ja en een Webby award…

Banksy_28_October_installment_from_-Better_Out_Than_In-_New_York_City_residency

 

Het is geen geheim dat wij van Geek Magazine fan zijn van kunstenaar Banksy. Een straat kunstenaar die wereld beroemd is en ontzettend grappige kunstwerken op straat maakt. Wereldberoemd maar ook onbekend… niemand weet zijn ware identiteit.

Toch heeft Banksy in oktober 2013 de titel ‘Artist in Residence’ van New York gekregen, een prestigieuze prijs die hijzelf verzonnen had en uiteindelijk ook zelf won…Ook had Banksy een verkoopstalletje waar hij voor een mooi prijsje zijn werk verkocht, helaas nam niemand dit serieus terwijl de waarde van de werken in de miljoenen bedroeg…

Het ironische is dat hij op basis van zijn ‘Artist in Residence’-werk wel een echte prijs gewonnen heeft, namelijk de Webby: Person of the year…

Wij zijn benieuwd hoe hij deze prijs in ontvangst gaat nemen…

http://youtu.be/CsxAGTQwrm8 P