Asteroïde vliegt langs Aarde en NASA wist het pas gisteren…pffffew…

screen-shot-2014-06-08-at-22838-pm-1

Toen de NASA voor het eerst hoorde over de zogenaamde “Beast” asteroïde was dat 23 april 2014. Ze dachten dat deze asteroïde ongeveer 1,5 km breed zou zijn. Op zich niet echt iets nieuws, maar wel dat het vlak langs Aarde zoeft.

Ook al zit er geen kans in dat het ons zal raken, komt ie toch ‘relatief’ dichtbij langs. Als de  “Beast” op haar kortste afstand bij ons komt betekent het dat ie maar 1.250.000.000 meter van ons verwijdert is.

De asteroïde, officieel heet ie 2014 HQ124, is erg groot. Astronomen hebben het naar beneden bijgesteld tot ongeveer 335 meter breed. Dat is iets meer dan de grootte van drie voetbalvelden.

Volgens de wetenschappers van Space.com hebben ze 95% van de asteroïden zo groot dat ze ons konden vernietigen, in kaart gebracht. Maar ze erkennen ook dat er nog veel meer zijn  die gevaarlijk kunnen als wij in de weg zouden zitten…

Maaaarrrrr, wat als de komeet daadwerkelijk zou inslaan op aarde…