Nieuw Materiaal is zó zwart dat het onzichtbaar is…

black invisible

Wetenschappers hebben een nieuw soort materiaal ontwikkeld maar de kans is groot dat het nooit te zien zal zijn, want het is zó zwart dat het praktisch onzichtbaar is…Deze Britse wetenschappers hebben dit unieke materiaal omgedoopt naar, toepasselijk, Vantablack…

Vantablack is een coating wat gebruik maakt van carbon nanotubes en deze absorberen 0,035 procent van het zichtbare licht. De coating slurpt het licht op net als het Sarlacc monster uit Star Wars en laat ook het licht niet meer los…Binnen in de coating wordt het licht vastgehouden omdat het rond springt in het structuur van de tubes en wordt opgenomen zonder dat het ooit weer terug in de lucht komt…

Het absorbeert zoveel licht dat nadat de coating is aangebracht, is het niet meer mogelijk om de contouren en vorm van het object te zien…

Meer weten? Klik dan hier…