Onbekende helden uit de Tweede Wereldoorlog…

L169_CIFRa15abd1fe87283f3df86a8bf2c20b8ee

Geek Magazine heeft het vaak over helden, superhelden die niet bestaan…Maar toch bestaan er echte helden in de ‘normale’ wereld en die verdienen het misschien wel het meest om geëerd te worden…Omdat we geroerd waren van een nieuws bericht op Facebook willen we deze heldendaad met jullie delen…

We kennen nu allemaal wel de verhalen van de helden uit de tweede wereld oorlog als bijvoorbeeld meneer Schindler, maar vele heldendaden zijn nooit bekend geworden. Zo is het ook gegaan met Sir Nicholas Winton, deze man heeft in de periode van 1938-1939 het voor elkaar gekregen om 669 Joodse Tsjechische kinderen door te sluizen naar Engeland en daarmee hun te redden van de concentratie kampen. Jarenlang heeft hij hierover niets verteld, zelfs niet aan zijn vrouw waarmee hij later trouwde…Toch vond zijn vrouw in 1988 een aantekeningen schrift met allerlei namen van kinderen die hij redde van de dood…

Om hem toch te eren bracht hij een bezoek aan de Engelse versie van ‘In de Hoofdrol’, waar mensen elkaar weer na lange tijd ontmoeten…en nu komt het: Sir Nicholas Winton zat in het publiek en het publiek betsond uit alle kinderen die hij 50 jaar eerder had gered…

Wij pinkten een traantje weg en wilden dit graag met jullie delen…