Awesome beelden van een witte mensenhaai in de aanval…

thumb_Witte haai_602x999

 

Dat haaien gevaarlijke beesten zijn, dat wisten we al…Vele beelden hebben aangetoond hoe een haai een boot of surfer aanvalt, maar er zijn weinig beelden van een aanval onder water bekend…

Wetenschappers van de Woods Hole Oceanographic Institute hebben via hun Sharkcam unieke beelden geschoten…Deze Sharkcam is een torpedo-achtig apparaat voorzien van vijf camera’s en volgt gemerkte haaien via de GPS…

Ze doen onderzoek naar de haaien en hun leef patroon…Tijdens het volgen van zo’n haai verdween deze even uit beeld om later terug te komen om de Sharkcam aan te vallen… Het is goed te zien hoe dit roofdier het apparaat in de gaten houdt en een aanvalsplan bedenkt om later uit het niets een levensgevaarlijke beet te nemen… sneaky bastards!