George RR Martin bevestigt dat sommige fans het einde al weten…

georgerrmartin

Het goede nieuws is, hoewel George RR Martin duidelijk nog niet klaar is met het schrijven van de Game of Thrones boeken serie…hij weet in ieder geval wel hoe het gaat eindigen…

Het enige wat hem nu te doen staat is de weg daar naar toe op papier te zetten…

Het slechte nieuws is dat sommige fans al hebben geraden wat het einde van Game of Thrones zou kunnen zijn…Dat hebben ze voor elkaar gekregen op basis van de aanwijzingen die Martin reeds in de verhalen heeft gestopt…

Natuurlijk, veel fans hebben hun theorieën en sommige van hen zijn juist en sommigen niet maar Martin is niet van plan om te verraden welke de juiste is… Hij is daarom ook  gestopt met het lezen van diverse fora, want hij heeft een hekel aan mensen die er achter zijn gekomen wat het einde gaat worden…

Nu weten we gelijk waarom Martin niet reageert op onze berichtjes, smsjes, email, postduiven en raven…hij heeft een hekel aan ons omdat we het einde al weten…

Aan de Engelse krant The Telegraph wist hij dit te melden:

“So many readers were reading the books with so much attention that they were throwing up some theories and while some of those theories were amusing bulls— and creative, some of the theories are right.

“At least one or two readers had put together the extremely subtle and obscure clues that I’d planted in the books and came to the right solution.”

“I’ve wrestled with this issue, because I do want to surprise my readers. I hate predictable fiction as a reader, I don’t want to write predictable fiction. I want to surprise and delight my reader and take them in directions they didn’t see coming. But I can’t change the plans … I wrestled with that issue and I came to the conclusion that changing it would be a disaster, because the clues were there. You can’t do that, so I’m just going to go ahead. Some of my readers who don’t read the boards, which thankfully there are hundreds of thousands of them, will still be surprised and other readers will say: ‘see, I said that four years ago, I’m smarter than you guys.’”

Één ding is zeker, er zijn een paar karakters uit het boek die het einde niet gaan redden, daar durf ik wel een paar euro’s op te verwedden…