Review Dragon Age: Inquisition…

dragon-age-inquisition-gets-official-screenshots-and-artwork-379673-2

Dankzij Electronic Arts hebben wij de mogelijkheid gekregen om Dragon Age: Inquisition te mogen spelen, de nieuwste RPG van Bioware’s en een van de grootste games die je op de consoles van vandaag zult vinden. Het is inderdaad een enorm spel en dat zorgt helaas voor wel wat probleempjes maar het plezier is groter dan de bugs. Er is nog zoveel plezier dat het nog steeds in de race is als één van de beste titels van dit jaar. Zelfs op de Xbox 360 versie waar wij het op gespeeld hebben…

Het was drie jaar geleden dat Bioware kwam met Dragon Age 2, een visueel prachtige spel maar wel eentje met veel problemen en fans die even de weg kwijt waren met welke richting Bioware naar toe wilde met de serie…Dat is wel de reden waarom vele gamers dit nieuwe deel met veel scepsis werd ontvangen, ook wij hadden zo onze twijfels. Ondanks dat wij genoten hebben van het eerste deel was twee toch niet wat we verwacht hadden…

Het verhaal begint plosteling en een beetje ongeïnspireerd, maar al snel wordt je in het spel opgezogen… Geef Inquisitie de tijd en je maakt kennis met een elegante wereld die ruim gevuld is met visuele details… Het is niet alleen een mooie wereld, het is ook een drukke wereld met genoeg te doen…je bent zeker 60 tot 70 uur zoet…

De verhalen zelf zijn niet altijd zo boeiend als die van de science fiction tegenhanger Mass Effect saga, maar het verhaal raakt je toch genoeg dat het toch je een drive geeft om de game naar een goed einde te brengen…

Diverse gesprekken die je kan voeren zijn voorzien van meerdere opties waardoor de replay waarde van het spel alleen maar vergroot…

Het spel gaat snel, bijna plotselinge start: Nadat je eigen karakter hebt opgemaakt, kom je in een wereld gevuld is met vreemde scheuren van dimensies na een massale gebeurtenis. Er hangt een sfeer van wantrouwen om je karakter, die toevallig de enige persoon is die in staat is om deze scheuren te dichten…

Soms is het verhaal een beetje verwarrend als je de eerste twee delen niet gespeeld hebt maar afgezien daarvan staat dit spel op zichzelf…Het verhaal is wel steeds anders afhankelijk wat voor karakter selecteert, zelfs je geslacht is bepalend hoe NPC reageren, wat natuurlijk zorgt voor een hoge replay waarde, zult snel de verschillen opmerken.

Er zijn meer dan 80.000 dialooglijnen, gesproken door honderden (!) personages en bijna een miljoen woorden in het spel. Dat is dus meer dan alle Lord of the Rings boeken en de Silmarillion meegenomen…

Wij zijn er net mee begonnen maar wij zijn er zeker even zoet mee. Onze conclusie is dat dit heel wat goed maakt ten opzichte van het tweede deel en het is meer dan het geld waard!

Bioware is terug met deze Dragon Age: Inquisition…