Een universum vol met Spiders? Spider-(Wo)Men dan wel!

spider-verse_dellotto_banner

Sinds zijn eerste verschijning in ‘Amazing Fantasy #15’ in 1962, is onze ‘friendly neighborhood’ Spider-Man flink in populariteit gegroeid binnen Marvel Comics. Hij is zo populair geworden dat er van onze ‘webslinger’ in de tussentijd al talloze verschillende varianten zijn gecreëerd.

Vrouwen, kinderen, dieren, paranormale entiteiten, buitenaardse wezens – je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben de titel ‘ Spider-‘ ervoor weten te plakken. En daar zijn hele toffe karakters uit ontstaan (en sommige minder geweldige), maar om die allemaal in dezelfde universum te laten opereren leek de hoge pieten bij Marvel niet zo’n slim idee. Wat was dan de oplossing? Prop ze allemaal in hun eigen universum en laat Spider-man daartussen reizen en al zijn varianten ontmoeten. Slim aangepakt Marvel!

De ‘Spider-Verse’ doet zijn intreden in de Marvel Comics en laat de lezers kennismaken met oude favorieten en nieuwe creaties. Eén van de opmerkelijkste en nu al ‘fan-favorite’ is de ‘Spider-Woman’, Gwen Stacy – beter bekend als ‘Spider-Gwen’ door de makers. Zij komt uit een universum waar zij per ongeluk gebeten werd door een radio-actieve spin, en niet Peter Parker. In de korte tijd dat zij werd geïntroduceerd hebben fans al aangegeven dat ze haar eigen serie moet krijgen. En je kan het wel raden – Marvel luistert naar hun fans!

Dus hou de ‘Spider-Verse’ in de gaten. Wie weet wat voor verrassingen er nog meer onze kant op komen. Misschien ‘Spider-Boy’ van ‘Amalgam Comics’? Wij wachten rustig met smart af. In de tussentijd ga ik even mijn ‘Web-Shooters’ afstoffen, misschien is er nog plaats voor een ‘Spider-Geek’!

spider-gwen1