‘Penny Arcade’ – de ultieme fusie van games en strips

penny-arcade_00262604

Geeks houden van strips, toch? En ze houden ook van videogames… toch? Wat als er dan een strip zou bestaan OVER games? Je hoeft niet verder te zoeken – wij hebben het gevonden!

Mike Krahulik en Jerry Holkins waren zulke fans van videogames dat ze bedachten daar een strip over te maken. Nu jaren later, hebben ze een groot bedrijf weten te maken uit deze ‘simpele’ strips. Van ‘Legend Of Zelda’ en ‘Super Mario Bros.’ tot ‘Final Fantasy’ en ‘Halo’, geen enkel spel was veilig voor hun humoristische inkt.

‘Penny Arcade’ is een webcomic gericht op video-games en video-game cultuur, met Jerry Holkins als de tekstschrijver en Mike Krahulik als de striptekenaar. Het is over de jaren heen (sinds 1998) één van de populairste en langstlopende gaming webcomics geworden die nu nog online is. In 2010 hadden maar liefst meer dan 3,5 miljoen lezers die elke dag hun strips lazen! Ze zijn ondertussen zelfs zo groot geworden dat ze in Amerika hun eigen conventies hebben – PAX Prime/East/West/South – met eentje zelfs in Australië.

Voor meer training van je lachspieren met een grote dosis Geek-igheid, ga dan snel naar: http://www.penny-arcade.com/comic

PennyArcade