Tim Burton’s Batman Returns Thema winkel…

b1

Tim Burton is de regisseur van de eerste twee Batman films en daarmee heeft hij de donkere thema rond Batman gecreëerd, eindelijk los van de 1966 lollige Batman en Robin…

Gotham was in zijn versie een smerige stad met overdreven grote beelden en huizen zwart door de vuiligheid… Batman was degene die hoop bracht in de stad Gotham en Tim Burton kwam op het idee om een thema winkel van Batman in zijn Batman Returns toe te voegen… Want Batman was zo populair geworden dat een inwoner van Gotham een thema-winkel opende…

Deze winkel werd opgenomen in een vroege versie van de film en was bedoeld als een locatie voor een scène in de film en in deze scene zou de winkel vernietigd worden…

We hebben het nooit mogen aanschouwen want de hele scene werd eruit gesneden, maar gelukkig hebben we het internet nog. Deze foto’s van hoe het eruit zag zijn geplaatst op reddit door 1989Batman en geven ons een blik op wat merchandising eruit zou zien in Gotham…