Ryu en Chun-Li weer terug voor Street Fighter V!

Street Fighter 5

Van de week is er weer een geweldig nieuwtje gelekt op het internet, waarna Capcom niet anders kon dan het officieel te bevestigen: ‘Street Fighter 5’ is in de maak!

De beelden die gelekt zijn laten Ryu, meester van de ‘Hadou-Ken’, en de lang-benige Chun-Li met haar ‘Spinning Bird Kick’ in actie zien tegen elkaar. Er kan nog niet veel verteld worden over wat het eindresultaat daadwerkelijk zal zijn, maar de trailer heeft ons alvast wel een paar bevestigingen gegeven.

Het anderhalf minuut durende ‘game-play trailer’ is kort, maar zeer en zeker krachtig! Allereerst zien we dat (sommige) ‘stages’ zogeheten ‘wall breaks’ krijgen: sommige muren binnen de vechtarena’s kunnen doorbroken worden om verder in een nieuw arena verder te vechten. Ook ‘power-moves’ lijken weer van de partij, waarbij de personages omringd worden door inkt. De ‘guard break’ is ook weer aanwezig en zorgt ervoor dat je de aanvallen van je tegenstander stoppen. En laatste, maar zeker niet de minste – ‘Ultra Combos’!!

Volgens de geruchten zal Street Fighter 5 pas in 2018 uitkomen en exclusief verkrijgbaar zijn voor Playstation 4. Vervelend voor de X-Box One liefhebbers, maar zij hebben al ‘Rise of the Tomb Raider’ exclusief voor hun console gekregen. Gun het even andere gebruikers ook even. Maar wees gerust, het klinkt alsof het alleen over een tijdelijke exclusiviteit zal gaan. Playstation eigenaren krijgen waarschijnlijk als eerst Street Fighter 5 in handen, waarna de rest van de consoles ongeveer een half jaar later ermee mogen spelen.

Dus pak je oude Street Fighter spellen uit de kast, stof ze af en begin alvast met oefenen. ‘Here comes a NEW challenger!’