Post-apocalyptische herinneringen weer terug met ‘Mad Max: Fury Road’!

FURY ROAD

De vierde film in George Miller’s ‘Road Warrior/Mad Max’ franchise is een feit – ‘Mad Max: Fury Road’ verschijnt 15 mei 2015 op de grote scherm! Maar waar gaat het eigenlijk allemaal over?

De fictieve wereld van ‘Mad Max’ speelt zich af in een post-apocalyptische tijdperk waar de planeet is teruggebracht naar een barre woestijnlandschap. De mensheid heeft zich tegen elkaar gekeerd en iedereen vecht nu om zijn basale levensbehoeften te kunnen voorzien. Dan heb ik het over eten en water, geen WIFI!

‘Fury Road’ vertelt het verhaal van twee rebellen die misschien een einde kunnen maken aan de gekkigheid: Max (gespeeld door Tom Hardy) – een man van veel daden en weinig woorden – die niks anders wilt dan rust na het kwijtraken van zijn vrouw en kind in de nasleep van alle chaos; en Furiosa (gespeeld door Charlize Theron) – een doelgerichte vrouw die haar overleving wilt verzekeren door de woestijn te doorkruizen om haar geboorteland te bereiken.

Hoe het er naar uit ziet, blijft ‘Fury Road’ trouw aan de franchise. Een film over wanhoop en moed. Bloed, zweet en tranen. Overleven of overlijden. Een wereld waar niemand je beschermt of voor je zorgt. Alleen jij en je overlevingsinstinct. Laten we hopen dat deze wereld alleen te zien zal zijn op de grote scherm en we dit nooit in het echte leven hoeven mee te maken. En als dat wel zou gebeuren, heb ik twee woorden voor jullie: “Geeks Unite!”

FuryRoad1 FuryRoad2FuryRoad3