Expert advies over daten… Voor geeks, dan…

funny-geek-pictures-5

Wij geeks hebben een leuk leven. Als we niet de wereld aan het redden zijn in onze favoriete game, dan zijn we bezig onze medemens te helpen bij hun trektocht door de beangstigende vallei van wetenschap en de intimiderende digitale landschappen. Wanneer we dan eindelijk onze brein rust mogen geven, dan duiken we diep in de wondere wereld van fantasievolle comics of checken we spannende bewegende plaatjes in series of films. Als geek-zijnde zijn wij meesters van alles wat we aanraken… OK, BIJNA alles dan.

Voor meeste geeks staat er nog een klein hindernisje: daten. Inderdaad, de (stereotype) geek heeft daar soms moeite mee. Wat moet je doen? Wat kan ik zeggen? Wat moet ik NIET zeggen? Relaties aangaan kan soms nog uitdagender zijn dan DIABLO 3 op moeilijkheidsgraad ‘HELL’! Geen zorgen, wij hebben hier een paar tips voor je. Lees ze zorgvuldig en volg elke stap tot in de details. Zijn jullie er al klaar voor? Laten we dan maar beginnen!

Stap 0: voordat je überhaupt begint is er 1 HEEL belangrijk iets wat je moet doen: TREK JEZELF WEG VAN DIE TV/PC/GAME en ga naar BUITEN!! Zo… nu dat achter de rug is, kunnen we ECHT beginnen.

Funny-Geek-Moment

Stap 1: Herinner jezelf eraan hoe geweldig je wel niet bent. Hoeveel Orcs heb je wel niet met je +20 ‘Excalibur’ zwaard door midden gehakt? Hoeveel aliens heb je wel niet neergeschoten met je ‘Rapid-Fire Nuke Launcher’? Hoeveel prinsessen heb je wel niet (op de hand) gekust? Het begint allemaal bij zelfvertrouwen. Geloof in jezelf en dan komt de rest vanzelf wel.

Stap 2: Herkennen van je prooi… eeeeuh… toekomstige date. Ga naar plekken waar jij denkt dat je jou type wel tegen zou kunnen komen. Daar waar mensen komen die dezelfde interesses, passies en hobby’s hebben als jij. Het zal makkelijker zijn om een band op te bouwen wanneer jullie kunnen praten over zaken die jullie soortgelijk gemeen hebben. Kan zijn van een favoriete cartoon tot de theoretische achterliggende gedachte van ‘The Force’. Als het maar iets is waar jullie beiden over kunnen communiceren en op gemak bij voelt.

8

Stap 3: Daar is die dan – de geek van je dromen! Enthousiasme en angst wisselen elkaar in een snel tempo af, terwijl je onbewust half-kwijlend aan het staren bent. Je zal uiteindelijk je tong weer in je mond moeten doen en durven de eerste stap te maken. Dat kan natuurlijk vrij lastig zijn als je de ander op een voetstuk hebt staan, maar daar is een oplossing voor. Denk terug aan de mensen die je kent… uit je favoriete TV-series, cartoons en geek-films. Stel je gewoon voor dat de persoon die voor je staat en jij nog niet kent net zo tof/grappig/aardig is als je favoriete character. Nee, het gaat er niet om dat je doet alsof de ander persoon op dezelfde manier zal gedragen als je favoriete character, het gaat erom dat je op je gemak voelt dat de ander persoon net zo relaxed is als dat jij bent. Als jij je op je gemak voelt, zal de ander dat ook doen. Onthoud: ‘Zelfverzekerdheid is sexy’.

tumblr_mdlyuoCWwz1qfiuz5o1_500

Stap 4: Hoe aardig iemand ook is tegen je, hoeveel aandacht je ook wel niet geschonken wordt, al wordt er beloofd dat je gratis een lever krijgt op een dag dat je het nodig zou hebben: blijf kalm! Ga niet direct aan ze vastplakken, vragen of ze je ouders willen ontmoeten of direct op dat moment op één knie gaan en ze ten huwelijk vragen. Neem iemand z’n vriendelijkheid niet direct aan voor ‘liefde’. Loop dus niet te hard van stapel. Blijf rustig, hou je in en geef ze een goed beeld van je. AANhankelijkheid is één ding – AFhankelijkheid is weer wat anders. Laat de persoon zien dat je het fijn vindt dat jullie zo relaxed met elkaar om kunnen gaan. Voorkom dat je uit angst gaat handelen en direct over wilt gaan op het in bloed ondertekenen van een contract die zegt ‘dat je ten alle tijden bij elkaar zult blijven voor zo lang als jullie beiden leven’. Ten eerste hebben contracten geen magische krachten die ervoor zorgen dat jullie ook daadwerkelijk onafscheidelijk worden vanaf dat moment; en ten tweede, een bloed-contract kan best afschrikkend overkomen…

geek-comics-sandbox-569033

Stap 5: Flirten is geen crime. Als iemand je complimenten geeft, accepteer de compliment en geef een compliment terug. Flirten is een wisselwerking. Een heel subtiele wisselwerking. Het gaat erom de ander persoon een goed gevoel over zichzelf te geven. Het gevoel dat ze zich veilig en vertrouwd voelen. En hoe doe je dat? Juist, door zelf veilig en vertrouwd (in jezelf) te voelen. Wat je uitstraalt krijg je weer terug. De dubbelzinnige grapjes komen dan vanzelf wel. Daar hoef je hoofd niet teveel over te kraken. Wees gewoon jezelf, met alle eigenaardigheden en bijzonderheden waar je dagelijks mee rondloopt, en de juiste persoon zal jou accepteren zoals je bent. Afgezien dan als je gewend bent om alles af te kraken en erg negatief bent over jezelf. Daar wordt niemand warm van. Zelfspot kan gewaardeerd worden, alleen niet wanneer je het te ver doortrekt en jezelf neerzet als een complete loser. Hou het gesprek licht en luchtig. Hoopvol zelfs. Je zal merken, dat daar positief op gereageerd wordt.

3How-I-react-when-an-attractive-girl-flirts-with-me

Stap 6: Omgaan met het maken van fouten, geconfronteerd worden met teleurstellingen en andere beangstigende situaties waar wij liever niet in willen zitten. Je kent het vast wel: je stottert, laat per ongelijk je telefoon uit je broekzak vallen of je gedachten gaan zoveel sneller dan dat je mond bij kan houden en je spuwt alleen maar onzin uit. Kan gebeuren toch? Laat dat je niet ontmoedigen. Fouten maken we allemaal. Het gaat erom dat je dan niet jezelf gaat zien als een ‘sukkel’, ‘loser’ of ‘niksnut’. Iedereen maakt wel eens fouten en de wereld is er nog niet aan onder door gegaan… nadruk op NOG NIET. Dus als anderen dat kunnen, kan jij dat ook. Accepteer dat je iets niet goed heb gedaan en houd het daarbij. Jezelf naar beneden halen om iets kleins zal jou niet helpen. En zeker niet de ander persoon.

funny Geek Relationship Between Boy and Girl

Stap 7: En als het even niet goed gaat, pak het gesprek maar weer gelijk op. Vaak is in de ziekte die ‘ongemakkelijke situaties’ heet, humor de beste medicatie. Maak een flauwe grap of geef een grappige opmerking. Zelfspot kan ook, zolang je jezelf maar niet weer neer gaat zetten als een onbenul of iets dergelijks. Hou het grappig en ook al lacht de ander niet, zorg er in elk geval voor dat jij er wel om kan lachen. Lachen neemt de stress en spanning even bij je weg zodat je weer helder na kan denken. Altijd handig in moment waarop je even niet meer weet wat je wel of niet moet doen.

funny-geek-pictures-3

Stap 8: Goed zo, je hebt haar weer aan het lachen gekregen.Voor je gevoel ging het bijna fout en het begint weer aan je zelfvertrouwen te knagen. Tijd om je ego weer op te blazen! Hoe? Stel jezelf de vraag: “Wat zou Chuck Norris doen?”

ChuckNorris

Stap 9: Inderdaad, Chuck zou geeft elk probleem een ‘roundhouse kick’ in het gezicht en gaat dan vrolijk verder. Woorden om bij te leven. Bedenk dat je je angst een ronddraaiende trap geeft en voel je zelfvertrouwen weer groeien. OK, wat nu?

En dan is het bijna zover. Tijd om te weten of ze de ware is… Tijd voor de ultieme vraag! Eens kijken hoe zij reageert…

funny-geek-speed-dating

Stap 10: Je vragen zijn beantwoord, de vonken spatten van jullie beiden af en het is tijd voor de laatste stap: Scoren! De beslissing die je nu maakt zorgt ervoor of je je ‘hardware’ moet gaan ‘beveiligen’ of dat je uiteindelijk in bed beland met de geek van jou dromen en het alleen maar hebt over je zeldzame verzameling van ‘special edition’ rekenmachines, terwijl je door de ander half-naakt aangekeken wordt. Er komt een moment waarop je even je gedeelde interesses laat varen om uiteindelijk jullie lichamelijke connectie verder te ‘bespreken’/’bestuderen’. Het kan al met de kleinste aanraking. Een goed geplaatste hand op de schouder. Een simpele streel op de arm. Ons advies zou zijn om niet gelijk met je handen naar de onderrug of benen te gaan. Deze aanrakingen hebben vaak meer een seksuele indicatie dan je op je eerste date lief is. Tenzij de ander persoon het eerst doet – dan heb je gewoon vrij spel. Maar wel met mate!
funny-pictures-computer-geek-auto-779482Calculators

Maargoed, dit zijn ook alleen maar woorden. Gedachten van een grappenmaker die denkt grappig te kunnen zijn terwijl die zijn ervaringen deelt. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wat wij tegen je zeggen op dit moment. Uiteindelijk heeft iedereen zo zijn eigen manier om te daten, te flirten en te scoren. Zoek wat voor jou het meeste werkt. Er is geen simpele universele handleiding, en gelukkig maar ook! Hoe saai zou het wel niet zijn als ieder persoon die je tegen zou komen dezelfde NPC-gebrabbel naar je toe uit zou kramen voor de rest van leven? Zou je niet zo fijn vinden, toch? Dachten we al.

Ga erop uit en doe je eigen ding. En als het niet lukt met daten, dan heeft Spock nog wel een goede tip voor je:

tumblr_mdru7jtWSO1r0u0g5o1_500