[Throwback Geeksday] Mega los met Mega Man!

latestHallo daar mede-geeks en welkom terug bij nog een ‘Throwback Geeksday’! Zoals gewoonlijk springen we weer even in onze tijdmachine en bezoeken we herinneringen van toen we nog kleine nerds waren. Vandaag brengen we weer een oude geek klassieker terug: Mega Man!

mega_man_classic_windows_7_login_screen_by_goyney-d4flvah

Mega Man, beter bekend als ‘Rockman’ in Japan, verscheen voor het allereerst op 17 december 1987. Een platform-spel gemaakt door Capcom die het verhaal vertelde van een slavenrobot die omgebouwd werd tot held. Met zijn ‘Mega Blaster’ in hand (letterlijk in zijn hand) baande Mega Man zijn weg al springend en schietend door de vijanden heen om de wereld te redden van de snode ‘Robot Masters’, de verschrikkelijke creaties van Dr. Wily. Handig voor Mega Man dat hij de wapens van de Robot Masters aan zijn eigen arsenaal toe kan voegen op het moment dat hij er eentje verslaat. Maar even serieus… ‘Wood Man’?? gniffel gniffel gniffel

mega-man-9-20080811020939831_640w

Mega Man was en blijft nog steeds een geweldig spel om te spelen. Mensen (en daarmee bedoel ik de kids van tegenwoordig) die nu pas kennis maken met deze immense klassieker, geven maar al te duidelijk aan hoe zo’n simpel vorm gegeven spel nog een best groter uitdaging kan zijn dan menig ander spel die je nu in 3D en ‘high definition’ kan spelen. De moeilijkheidsgraad van het spel is net makkelijk genoeg dat je door blijft spelen, maar moeilijk genoeg om je uit te blijven dagen. Wat ons het meest bij is gebleven is de upbeat 8-bit pompende geluiden die er uit je TV knalde op het moment dat je het spel aan het spelen was. Voor je het wist zat je mee te neuriën met alle deuntjes zonder het niet eens door te hebben.

Mega Man 1

Niet alleen als spel, maar als een franchise in het geheel, heeft Mega Man een gigantisch impact gehad op onze jeugd. Na tientallen vervolgen, spin-offs en sub-series, staat Mega Man nog steeds bekend als één van de meest geliefde game-characters van de laatste generatie. Laten we hopen dat deze trend zich doorzet en we binnenkort weer blij verrast mogen worden met een nieuwe waanzinnig Mega Man spel!

Tot die tijd moeten we ons maar verblijden met de oude NES spelletjes die vrijwel overal beschikbaar zijn. Zoek ze op, speel ze uit en laat ons weten wat je ervan vond. En vergeet niet – ‘DE WERELD IS GEEK!!’

77bd935956bfd561c9e45be0efb2ad5228552d0e