Einde van ‘AVENGERS’ en ‘NEW AVENGERS’?!

Avengers-44-New-Avengers-33-Interlocking-Covers-0924f

Wat?! Na aankondiging dat ze gaan stoppen met de ‘First Family’ van Marvel, de Fantastic Four, de dood van Wolverine en het feit dat nu blijkt dat Scarlet Witch en Quicksilver toch niet de kinderen van Magneto blijken te zijn, gaan ze nu ook een einde breien aan de Avengers?! Las ik dat nou goed? Marvel, waar zijn jullie nou helemaal mee bezig?!

Hieronder het officieel persbericht:

“Time Ran Out! Presenting the Final AVENGERS & NEW AVENGERS Covers!

This April, the Avengers and the Illuminati face down their final hours. The clock is winding down and the final incursion is upon us. Today, Marvel is proud to present your first look at fan-favorite artist Dustin Weaver’s interlocking covers to AVENGERS #44 and NEW AVENGERS #33 – the cataclysmic final issues!

Superstar writer Jonathan Hickman along with blockbuster artists Mike Deodato and Kev Walker bring to a close the epic saga of the Avengers, the Illuminati, and a Marvel Universe on the brink of extinction. The Incursions from parallel Earths from other dimensions have taken their toll on our heroes, and the battle worn Avengers stand ready to face utter decimation.

Before the highly-anticipated SECRET WARS begins in May, close out Jonathan Hickman’s epic Avengers and New Avengers saga with these two, oversized final issues! What changes await Earth’s Mightiest Heroes? Be there when TIME RUNS OUT this April in AVENGERS #44 and NEW AVENGERS #33!”

Wat gaat er gebeuren met de Avengers? En wat heeft dit te maken met SECRET WARS? Ik zie even door de bomen het bos niet meer.

Secret-Wars-Large

OK, toegegeven het klinkt allemaal wat dramatischer dan dat het is. Marvel is inderdaad een groot einde aan het voorbereiden voor SECRET WARS, maar dit wil niet zeggen dat het dan ook gedaan is met de Avengers. Althans, dat hopen we niet. Wat er waarschijnlijk staat te wachten is een rigoureuzer ‘reboot’ van de Marvel Universum zoals wij die nu kennen. De DC Comics Universum staat erom bekend om drastische veranderingen in de officiële origines van hun helden en werelden door te voeren om zo oude helden weer als nieuw te introduceren. Zie DC’s ‘Crisis On Infinite Earths’ en ‘New 52’. Natuurlijk goed voor de verkoop. Blijkbaar wilt Marvel dit nu ook. Misschien om de huidige universum aan te passen aan de cinematische universum?

We houden met spanning ons hart vast. In mei barst de bom en weten we wat meer wat er gaat gebeuren. Wij hopen natuurlijk op veel goeds. Hopelijk de terugkeer van Wolverine? Een nieuwe Fantastic Four? Wie het weet mag het zeggen!