‘The Flash’-dag wordt misschien een (inter)nationale feestdag!

flash-and-substance

We kennen allemaal wel ‘Dierendag’, de dag waarop alle dieren in de wereld wat extra aandacht krijgen. En zo heb je nog andere dag, zoals ‘Secretaressedag’, ‘Dag van de Aarde’ (Earth Day)… en binnenkort misschien ook ‘The Flash’-dag?!

In de 2e seizoen van de serie ‘Justice League Unlimited’, kregen we te zien hoe ‘The Flash’ in de aflevering ‘Flash and Substance’ door de bewoners van Central City geëerd werd met zijn eigen nationale feestdag ‘Flash Appreciation Day’. Menig fans vonden dit zo’n leuk idee, dat ze de datum waarop deze afleveringen voor het eerst uitgezonden werd, 11 februari (2006), jaarlijks vierden om hun liefde voor de ‘Scarlet Speedster’ te tonen.

Nu is het zo dat 2015 het jaar is waarop de oorspronkelijke ‘Flash’, Jay Garrick, 75 jaar geleden voor het eerst in de comics verscheen. Fans willen daarom dat vanaf dit jaar ‘Flash Appreciation Day’ niet alleen door fans gevierd worden, maar door iedereen (in Amerika vooralsnog)!

Een aanvraag is al gedaan bij de pennenlikkers van het Witte Huis. Nu is het de beurt aan de fans om met een petitie VOOR 10 februari, de dag voor de eerste echte ‘Flash Appreciation Day’ hoort plaats te vinden, 100.000 handtekeningen te verzamelen om goedkeuring te krijgen voor dit initiatief! Daar hebben ze niet heel erg veel tijd voor, maar als alle fans ingeschakeld worden, dan moet dit wel goed komen. Althans, dat hopen we…

Wil je meer weten? Ga dan naar de petitie-site voor meer informatie!