Van ‘The Force’ naar ‘Strange Magic’!

strange-magic-evan-rachel-wood-alan-cumming

Wij konden onze ogen en oren niet geloven: George Lucas heeft zich helemaal terug getrokken van de Star Wars franchise en heeft zich gestort op een paar van zijn eigen projecten! Eerste daarvan: ‘Strange Magic’ – een verhaal over kobolden en feeën.

Het idee is gebaseerd op Shakespeare’s ‘A Midsummer Night’s Dream’ (Midzommernachtsdroom – handig woord voor Scrabble) gekruist met het verhaal van ‘Belle en de Beest’, waar George Lucas al 15 jaar in het geheim aan gewerkt heeft. En ook al klinkt dit alles schattig en sprookjesachtig, is het goed te begrijpen dat dit fantasievolle musical animatiefilm met geen vinger aangeraakt is door ‘Disney Animation’ of ‘Pixar’. Nee, voor dit project heeft George Lucas zijn eigen mensen van Lucasfilm en Lucasfilm Animation ingezet om zijn ‘midzomernachtsdroom’ tot leven te brengen, verre voordat de ‘Walt Disney Company’ zijn bedrijf had overgenomen.

In ieder geval is het bijna zover en kan het resultaat van zijn laatste meesterwerk aan het publiek getoond worden. Voor wie het nog niet gezien heeft, hier hebben we alvast de trailer: geniet ervan!


6707173c1fc54787ae97b378d796a22a748a602c