januari 21

Tags

3 Sci-Fi creaties die ‘Geek’-realiteit zijn geworden!

maxresdefault

Je kent het gevoel vast wel. Dat gevoel dat er iets ontbreekt in je leven. Dat iets wat je door de TV en films beloofd werd: vliegende auto’s, wonen in de ruimte en zelfwassende kleding. Helaas bleken deze mooie dromen maar dat te zijn… mooie dromen…

Totdat iemand er uiteindelijk op uit ging om die dromen waar te maken! En wat zijn wij maar al te blij dat ze dat gedaan hebben!! Onze kleine kinderdromen beginnen langzaam maar zeker uit te komen. Hier hebben we dan een paar voorbeelden voor jullie:

Kuratas-Robot

KURATAS:

‘S werelds eerste instapbare reuze robot! Fans van series zoals ‘Gundam’ en ‘Mech Warrior’ gingen helemaal door het lint toen deze robot aan ze gepresenteerd werd! Sinds kleins af aan droomde Kogoro Kurata (waar het pak ook naar genoemd is) om ooit in een mecha te stappen, zoals in de anime-serie ‘Armored Trooper Votoms’ die hij bekeek toen hij klein was. Nu als volwassene sloeg hij de handen ineen met roboticist Wataru Yoshisaki om onder de naam ‘Suidobashi Heavy Industry’ zijn 1,3 miljoen dollar mechanische droom realiteit te maken!

 

tradinno

TRADINNO:

De grootste wandelende robot en recordhouder in de 2014 Guinness Book of World Records! Tradinno (een mix van ‘Tradition’ en ‘innovation’) is een reusachtig gemotoriseerde draak die speelt in de toneelstuk ‘Drachenstich’ bij de Furth im Wald theater in Duitsland. Naast het feit dat die op zijn eigen vier poten kan lopen zonder verdere ondersteuning, kan hij o.a. ook zijn gezichtsuitdrukkingen veranderen, zijn vleugels spreiden en vuurspuwen! Nu nog leren vliegen en dan hebben we echt een probleem aan onze handen.

 

9b4355a173faeb500ab1e837cf4f34c6dfbb2422_tn647x298VOCALOID CONCERTEN:

Concerten van driedimensionale virtuele hologrammen die zingen en dansen! Voortgekomen uit de Vocaloid zangstemsynthesesoftware (pfff weer een moeilijk woord) van de ‘Yamaha Corporation’, bedachten de makers ervan om de stemmen niet alleen een persoonlijkheid, maar ook een uiterlijk te geven. Het programma doet het zo goed dat er mensen van mening zijn dat op een dag alle zangers vervangen worden door Vocaloids. Als je dan ook ziet hoe los de Japanners gaan bij een Vocaloid concert, dan kan je best snappen waarom ze dat denken.

 

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de zoveel verschillende opties. Nu nog de Iron Man harnas en dan zijn we allemaal blij!