[Throwback Geeksday] Imagicon 2015

Imagicon flyer_voorkant

Omdat wij nu druk zijn met een verhuizing is het lastig om jullie nu nog up-to-date te houden van de laatste nieuwtjes. Maar tussen alle verhuisdozen konden wij nog tijd vrijmaken voor Imagicon in Ede… Het is inderdaad al bijna een week geleden maar het is wel een happening dat wij met jullie willen delen!

Na een lange rit van dik een uur rijden kwamen we daar dan eindelijk aan bij het congrescentrum De Reehorst… Voordat we de auto uitstapte werden we al toe gejuicht met: ‘Ghostbusters! Who do you call?’… Je raadt het al, wij waren ook verkleed… Dus de dag begint al goed…Omdat we lid zijn van de Ghostbusters Dutch Division kwamen we natuurlijk in stijl aan… Elke smoes om een protonpack op je rug te dragen pakken wij aan…

Bij binnenkomst werden we al verwelkomt door een Doctor Who, een Joker en nog een Joker… We hebben ons bandje nog niet om of we krijgen al een goodie bag in onze handen gedrukt… Daarnaast werden we stuk voor stuk hartelijk ontvangen door de vrijwilligers van Imagicon.

Vervolgens namen we de trap naar beneden en voelde ons gelijk een quizmaster die van de showtrap af liepen… Op de beursvloer waren de gezichten stuk voor stuk gericht op de trap en verwachtingsvol keken de bezoekers naar de nieuwe Imagicon-gangers met de vraag wat voor kostuum naar beneden komt… Dat moment dat je aangestaard werd was wel even een dingetje… Je kon het gevoel vergelijken met de echte Ghostbusters die voor het eerst de Sedgewick Hotel betraden op zoek naar Slimer…

Eenmaal op de beursvloer gekomen werd je dus gelijk verwelkomt door de Stay Puft Marshmallow-man van de Ghostbusters Dutch Division met daarnaast de overtuigende Steampunk-stand. Vervolgens kan je meerdere winkeltjes vinden waar alle Geeks en Nerds doet kwijlen…

Ondanks dat wij toch zijn bezweken door een Animated Batman-action figure, kwamen wij eigenlijk voor de Cosplayers… Het was onze eerste Con ooit en waren nieuwsgierig hoeveel Cosplayers Imagicon zou bezoeken en of Cosplay echt wel leeft in Nederland…

Ons verbaasde de aantal cosplayers op de beursvloer, er waren er meer dan wij ooit hebben mogen dromen… Bijna drie kwart van de bezoekers waren verkleed als een karakter uit de pop-culture… Ontzettend populair waren de schurken uit Batmanreeks… Voor elke Batman liepen er wel twee Poison Ivy’s… Grappig dat sommige cosplayers al meer dan 6 jaar bezig zijn en begonnen in het Anime genre… Maar merendeel waren de cosplayers verkleed als een comic-book character, terwijl de meeste de comic-book helden alleen kende van de films die laatst zijn uitgekomen. Maar dat mocht de pret niet drukken…

Ook werd er diverse Cosplay getinte evenementen gehouden als de Galaxy Masquerade en Cosplay Dating show… In andere ruimtes werden er diverse workshops gehouden zoals hoe kan je het beste je kostuum ontwerpen etc…

Je kon ook diverse panels bezoeken met diverse onderwerpen waaronder de panel waar we zelf in de panel zaten. Natuurlijk was het de laatste panel van de dag met als titel: “Cosplay: Hype of Here to stay?”… Dit panel deelde ik samen met Cosplayer Marjolein en een lid van het Tolkien genootschap… Vanzelfsprekend was het niet druk bezocht maar gezellig was het wel en het publiek die aanwezig was deed gelukkig met ons mee en discussieerde er lustig met ons op…Alhoewel, een discussie willen wij het niet noemen want er waren alleen maar gelijkgestemde… Het publiek bestond namelijk uit een Canadese Poison Ivy, Katniss Everdeen en een knappe Captain Mal Reynolds…

Helaas moesten wij het slot event missen maar dat weerhoud ons er niet van om een goed gevoel over te houden van de dag… Vele gelijkgestemde ontmoet en hebben nu een echt Con meegemaakt…

Dat smaakt naar meer…

Tot Imagicon 3!

Deze slideshow vereist JavaScript.