5…4…3…2…1… Thunderbirds Are Go!

The-Thunderbirds-from-the-left-Scott-Virgil-Alan-Gordon-and-John-in-front-of-their-home-Tracy-Island

Attentie alle geeks! Ze zijn weer terug van weggeweest – de enige echte ‘Thunderbirds’!! De gebroeders Tracy en consorten, samen met hun futuristische voertuigen, komen weer terug om de mensheid te redden van de wereld’s grootste rampen. ‘Thunderbirds are GO!”

Februari 2013 maakte ITV Studios bekend bezig te zijn met de vervolg van onze geliefde marionettenprogramma uit de jaren ’60. Wij konden toen onze oren al niet geloven, maar besloten het nog even voor ons te houden tot het echt ZEKER was dat het iets vermeldenswaardig was. Geruchten blijven maar geruchten tot we echt iets te zien krijgen, am I right? F-A-B!

puppets-thunderbirds-431x30

Thunderbirds’ werd toentertijd zo bekend dat het menig kinder(en volwassen)hartje stal en fans kreeg over heel de wereld. Nu, zo’n 50 jaar later, stappen ze weer in hun supersonische vliegtuigen en raketten om de mensen over heel wereld weer een veilig gevoel te geven. Nu enkele jaren nadat de vorige serie was gestopt. De gebroeders Tracy, Lady Penelope en Brains waken nog steeds over de Aarde, nadat ze Papa Tracy hadden verloren in een verschrikkelijke crash. Ik zal verder niet teveel verklappen, wil natuurlijk niet spoilen hoe het er nu verder aan toe gaat op Tracy Island.

Zoals jullie vast al kunnen raden, heet deze nieuwe serie ‘Thunderbirds Are Go’. Ze hebben dezelfde personages behouden, maar deze dan in een iets gelikter CGI-jasje gestopt. De combinatie van computeranimatie en live-action miniatuursets geeft de vernieuwde serie iets wat we altijd al wilden – de mooi gedetailleerde basis waar we allemaal van zijn gaan houden met moderne invullingen hier en daar. Zo blijft ‘Thunderbirds Are Go’ trouw aan de fans die hier al jaren naar uit hebben gekeken, maar maakt het tegelijkertijd mogelijk om nieuwe kijkers hetzelfde gevoel te geven als wat de ‘oude rotten’ toentertijd op het puntje van hun stoel zette.

Ben jij net zo enthousiast geworden over de terugkeer van de ‘Thunderbirds’?! Waar wacht je dan nog langer op? De eerste aflevering is al uit!