Mutanten delven het onderspit in Marvel’s oorlog

uncaven2015001-teaservar-

Enige tijd geleden gaven wij al een prognose over wat de oorlog tussen Marvel/Disney en Fox Studios wel niet teweeg zou brengen. Nu kijken we even terug op wat er tot nu toe al is gebeurt met betrekking tot Marvel’s grootse franchise – The X-Men!

Man oh man, wat is Marvel aan het doen? We zijn gewoon ‘flabbergasted’ over wat er allemaal aan de hand is dat we niet eens weten waar we moeten beginnen. Om dit stuk niet langer te maken dan dat het nodig is, focussen we even op twee sleutelfiguren binnen deze hele oorlog om filmrechten. We hebben het natuurlijk over de ‘onsterfelijke’ Wolverine en de ‘Maximoff Twins’, Scarlet Witch en Quicksilver.

De reden dat we het woord onsterfelijk tussen haakjes hebben gezet is, omdat het onmogelijke mogelijk is gemaakt: “Oh my God, they killed Logan!!” Marvel heeft het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen om het Fox Studios ZO moeilijk te maken om te ‘profiteren’ van Wolverine’s immens succes. De man die atoombommen, Omega-level mutanten en kosmische wezen heeft weten te overleven, is nu dood. Yep… dood. Zo dood als een kerkhof. Geen genezingsfactor meer die hem uit de brand kon helpen. Niks. Nada. Wolverine is KIA (Killed In Action), DOA (Dead On Arival) en RIP (Rest[ing] In Peace [of beter gezegd, Pieces]. En wie het niet gelooft, mag de serie ‘Death Of Wolverine’ er nog even op nalezen. Jullie zijn gewaarschuwd. Really, Marvel? Was dit het waard? Een geliefde character afslachten om zo de rechten weer terug te krijgen, zodat jullie zelf de franchise kunnen rebooten? Ik voorspel nu al dat zodra Fox Studios de rechten weer aan Disney/Marvel teruggeven, Wolverine een spontane, miraculeuze herleving meemaakt. Zucht… We hebben hier verder niet veel meer over te vertellen… Een moment stilte alstublieft…

DeathWolverine

En dan gaan we door naar de tweede deel van dit onderwerp. Pietro en Wanda Maximoff. Quicksilver en The Scarlet Witch hebben het ook niet makkelijk gehad. Toen zowel Fox Studios en Marvel/Disney besloten hadden hun te gebruiken voor hun films, ging Marvel/Disney op zoek naar een manier Fox weer even te narren. Hoe dan? Het begon met de promo voor de tweede Avengers film ‘Age of Ultron’. Daarin werden beelden getoond van de tweelingen, maar werden ze niet benoemd als mutanten. Nee, zij kregen de label ‘Miracles’. Echte comic book geeks kunnen weten dat in de stripboeken ze nog nooit als zo zijn benoemd. De tweelingen waren bekend als de mutante tweelingen en kinderen van de meest befaamde en beruchte mutant Magneto. Althans, dat waren ze… Tot Avengers/X-Men: Axis #7… Dames en heren, hierbij delen we jullie mee – Magneto blijkt NIET (meer) hun vader te zijn! Waarom lijkt het alsof we weer terug in de jaren ’90 zijn en een aflevering van de Jerry Springer show aan het bekijken zijn?

QUICKSILVERSCARLETWITCH

Oh ja, en sinds dat Sony de rechten van Spider-Man weer hebben afgestaan aan Marvel/Disney, Peter Parker nu blijkbaar meer dan genoeg tijd heeft om naast zijn baan als wereldberoemde wetenschapper en ‘Friendly Neighborhood Superhero’ ook nog eens les te geven aan de Jean Grey’s School For The Gifted nu dat Wolverine er niet meer is… *Loopt gefrustreerd weg van de toetsenbord*