‘The Iceman cometh… out of the closet!’

allnewwxmen_Team_633

Een oude vertrouwde en geliefde X-Men blijkt op mannen te vallen. Inderdaad mede-geeks, het is waar! De afgelopen paar dagen staat de internet vol met voor en tegenstanders van het laatst uitgelekt nieuwtje. Maar wat gaat het precies over?

Brian Michael Bendis, bekend geworden door de stripseries ‘Powers’ in 2000, de ‘Ultimate Marvel’ series en de nu zeer succesvolle ‘All New X-Men’, is niet vies van controversie. Hij schrijft goede verhalen en weet bestaande verhalen nieuwe ‘twists’ te geven. Iets waar hij bij comic book lezers zowel beroemd als berucht om is. Maar niemand zag aankomen wat hij met de oude gevestigde X-Men van plan was.

Aan het begin van de All New X-Men series heeft Scott Summers, Cyclops, overladen met macht van de Phoenix Force, zijn mentor Professor Xavier tot stof doen keren. Hank McCoy, ook bekend als Beast, keert terug in de tijd om zijn oude zelf en vrienden naar het heden te brengen in de hoop dat Scott weer herinnert wordt aan zijn oude zelf. Eenmaal hier besluiten de ‘Young X-Men’ in het heden te blijven om weer recht te zetten wat krom is gemaakt.

De jonge helden hebben moeite om aan te passen aan deze nieuwe tijdperk en leren veel over wat er over de jaren heen met ze is of gaat gebeuren. Maar degene die het meest over zichzelf leert, tegen zijn zin in, is de jonge Bobby Drake, ook wel bekend als ‘Iceman’. De jonge Jean Grey, wiens krachten vele malen krachtiger zijn dan de originele, leest ‘per ongeluk’  de gedachten van de jonge Iceman en neemt hem even apart om dit met hem te bespreken. Met veel tegenzin en wat verwarring geeft hij toe. Hij valt op mannen.

IcemanGay

Dit komt als een schok voor vele lezers. Iceman staat er over de jaren heen bekend om een beetje een ‘ladies man’ te zijn. Maar wat opvalt is dat zijn relaties vaak kortdurend zijn en niet altijd succesvol. Dat heeft over de jaren veel speculatie opgeleverd. Maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. Geen speculaties meer. Onze eigen koele kikker heeft al deze tijd zijn seksuele aard verdrongen.

Op het internet doet de ronde dat hij het niet kon verdragen om zowel mutant als homo te zijn. En om ervoor te zorgen dat hij dan niet nog meer afgewezen zou worden, besloot hij de poppenkast op te houden en maar 1 gevecht aan te gaan – de acceptatie dat hij Homo Superior is.

Hoe dan ook, Iceman is al jaren geliefd. Als grappenmaker, Omega-level mutant en koele kikker die zijn eigen mannetje wel weet te staan. De grote vraag is nu, zullen de lezers dit nieuwtje kunnen verdragen? Maar dat is iets dat wij aan jullie laten. Het is hoe het is, hoe wij het ook wenden of keren.