[Throwback Geeksday] Verleidelijk en gevaarlijk – in 1 woord… Witchblade!

466336

Voor deze ‘Throwback Geeksday’ vonden we het de hoogste tijd om weer de tijd terug te draaien en onze geliefde geek-juweeltjes weer even af te stoffen. Vandaag eren we daarom één van comic’s zinnenprikkelend en kickass heldinnen ooit. Mogen wij jullie (her)introduceren aan: Witchblade!

In 1995 (alweer 20 jaar geleden) werd deze sexy icoon bedacht door niemand anders dan de eigenaren van Top Cow Comics Marc Silvestri, David Wohl, schrijvers Brian Haberlin en Christina Z en de helaas overleden, maar nog altijd gerenommeerde en gerespecteerde comic book artist Michael Turner.

witchblade-4-poster-turner-2

Ik kan me nog herinneren hoe ik rond die tijd een broekie was die nog niet eens een baard in de keel had. Tijdens een bezoekje aan een bungalowpark kwam ik in contact met een andere jongen. Zonder eens te groeten stelde ik mijn eerste vraag: “Hou jij ook van comics?” Zijn antwoord was kort en krachtig – hij trok een stapel stripboeken uit zijn rugtas tevoorschijn, waaronder die van Witchblade. Mijn ogen wisten niet waar ze moesten kijken! Sindsdien zijn wij beste vrienden… nee, familie van elkaar geworden, zelfs nu 20 jaar later.

In Witchblade komt Sara Pezzini, een New York detective, in het bezit van de ‘Witchblade’ – een bovennatuurlijk levend wapen in de vorm van een handschoen. Het hecht zich aan haar en geeft haar buitengewone krachten om het bovennatuurlijke kwaad uit de wereld te helpen. Sara moet dan een innerlijk strijd aangaan met zichzelf over de verantwoordelijkheid die de handschoen met zich meedraagt, terwijl ze ook extern het gevecht aan moet met slechte wezens en kwaadaardige mensen die geen goede bedoelingen hebben ermee, zoals de gluiperige Kenneth Irons en zijn bodyguard Ian Nottingham. Daarnaast komt ze ook nog eens in een verhitte haat-/liefderelatie met Jackie Estacado, een mafiahuurling die drager is van het mystieke kracht genaamd ‘The Darkness’.

the_darkness_and_witchblade_by_cryptid_man-d4p0hd8

Wat ‘Witchblade’ zo tof maakt, naast de appetijtelijke visuals van Michael Turner met betrekking tot de techno-organische wapens en de weelderige vertaling van de vrouwelijke vorm, was ook de intrige en spanning over wat de ‘Witchblade’ nu eigenlijk was en waarom iedereen zo gierig was om het te krijgen. Deze serie was zo’n grote hit dat naast crossovers in de comics van ‘The Darkness’ en ‘Spawn’, ze ook nog heeft samen mogen werken met Lara Croft (AKA ‘Tomb Raider’) en ieder’s favoriete bad boy ‘Wolverine’! De comic book had zelfs zijn eigen televisie serie, een anime serie, een manga serie en zijn eigen boek! Er stond zelfs een film gepland voor 2009, maar helaas was deze geannuleerd.

Maargoed, het grootse dat ‘Witchblade’ heet is niet te vertalen in 1 artikel. 20 jaar geleden begonnen en nu nog steeds een begrip in de comic wereld. Wil je hier meer over weten? Ga naar je favorite stripboekenwinkel en vraag ze hier naar. En als ze die niet kennen, dan weet je ook wel weer dat ze geen goede stripboekenwinkel zijn. Alvast veel leesplezier en vergeet niet: DE WERELD IS GEEK!!