Nieuwe toevoeging in ons Geek-trofeeën kast…Chappie in 3D…

IMG_5918

We hebben nog net niet de prijsvraag rond CHAPPIE afgerond of wij worden ineens verrast met een uniek cadeau… Wij hebben sinds kort een staat er een gelimiteerde kopie van CHAPPIE in ons Geeky Trofeeën kast te pronken…

En als we zeggen dat het een uniek stukje Geekerie is dan is het het uniek, want van deze 3D print zijn er maar 48 van gemaakt…

Vier maanden geleden heeft vakkundig 3D- ontwerper Ewoud van Duijn van Ewaldson een 3D-tekening geproduceerd op basis van het hoofd van CHAPPIE met profosionele prototyping tekentools. De verhoudingen zijn precies gelijk aan de echte CHAPPIE die je in de geweldig goed onthaalde film van de getalenteerde Neill Blomkamp kunt zien. Deze film is trouwens nog steeds te winnen als je deze prijsvraag goed beantwoord…

IMG_5919

Aan de hand van deze tekening werd de 3D-print in het Verenigd Koninkrijk in werking gesteld. In totaal zijn er dus maar 48 CHAPPIE hoofden geprint voor België, Nederland en Duitsland. Omdat dit een éénmalige print is hoeven wij niet uit te leggen dat het een door deze beperkte oplage het een unieke verzamel object is geworden… en wij hebben hem!

De prints zijn afgewerkt met een metallic glans laklaag, RAL 5008. CHAPPIE zijn linkerantenne is met hand geverfd. De print is uitermate kostbaar, dun, kwetsbaar en licht… Daarom wordt hij beschermd door een plexiglas displaykastje… Ieder stuk is met de hand genummerd zodat je weet welk stuk uit de collectie we nu in ons bezit hebben….nummer 28!

Hoe jaloers zijn jullie op ons?

IMG_5917